IniciNoticiesSocietatNylstar Blanes presenta concurs de creditors

Nylstar Blanes presenta concurs de creditors

Els sindicats donen per fet que el procediment acabarà amb el tancament de la planta blanenca -que està a punt de complir cent anys- i que els 84 treballadors de la plantilla acabaran a l’atur.

L’empresa Nylstar Blanes ha presentat concurs de creditors, la qual cosa significava acomiadar la norantena de treballadors i treballadores actualment en plantilla. El jutjat mercantil ja ha nomenat un administrador concursal per tirar endavant l’ERO d’extinció i posar a la venda la unitat productiva.

La notícia ha sorprès a la plantilla, després que al gener es va retirar l’ERO que pretenia acomiadar 24 empleats. Aquest passat dimecres la direcció de la factoria blanenca va reunir al Comitè d’Empresa, format pels sindicats CCOO, UGT i Domum Laboral, comunicant-los la decisió de tancament de la companyia.

El concurs de creditors -el que abans es coneixia com a suspensió de pagaments- és un procés jurídic que pot comportar la liquidació del negoci o bé la continuïtat sota determinades condicions. Les empreses ho poden sol·licitar quan no poden atendre les seves obligacions econòmiques i pot acabar en el tancament definitiu o en l’aprovació d’un pla de viabilitat que permeti eixugar els deutes.

L’Ajuntament de Blanes està seguint de prop tota l’evolució de la problemàtica, tal com es va comprometre amb el Comitè d’Empresa. El president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino, va intervenir en el darrer plenari municipal a l’apartat de precs i preguntes del públic per demanar la intersecció de l’Ajuntament de Blanes des del seu àmbit d’actuació, per seguir recolzant la plantilla i trobar una solució davant la crítica situació que s’estava patint.

Cherino Nylstar

“Nylstar té la capacitat productiva, l’espai i la gent. No treballem perquè algú no vol, i aquest és el propietari”

Respecte aquest tema, l’alcalde de Blanes, en nom de tot el plenari, va reiterar aquest compromí, remarcant que no es pot deixar perdre un actiu històric tant important com és l’antiga SAFA, que tanta incidència va tenir, lligada a la pròpia història del municipi.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES