IniciNoticiesSocietatAvui i demà tenim vaga en l’àmbit educatiu i sanitari

Avui i demà tenim vaga en l’àmbit educatiu i sanitari

La generalitat ha decretat els serveis mínims per garantir l’atenció a la ciutadania

Avui i demà tenim vaga els mestres i els metges, a tots els centres educatius i sanitaris públics. El professorat reclama millores salarials, revertir les retallades i derogar el decret de plantilles i els metges i infermeres, més personal per millorar la qualitat assistencial, amb agendes raonables.

El Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims d’un docent per cada tres aules d’infantil a secundària per la vaga convocada aquest dimecres i dijous.

Segons l’ordre dictada per la conselleria, hi ha d’haver també una persona de l’equip directiu per centre i el 50% de la plantilla en els centres d’educació especial, les llars d’infants i pel que fa al personal de monitoratge de menjador, servei de cuina, d’acollida, extraescolars i atenció a l’alumnat amb necessitats educatives específiques. El regidor d’ensenyament a Tordera, Pau Megias recorda que els centres torderencs compliran els serveis mínims decretats.

Megias vaga

“les escoles de Tordera garanteixen els serveis mínims”

Als centres d’assistència extrahospitalària –primordialment, els CAPs–, el servei d’assistència a la urgència durant l’horari habitual de cada centre es prestarà «amb un 25% de la plantilla durant el primer dia» i es passarà «a un terç de la plantilla» a partir del segon dia de vaga.

Quan el dispositiu assistencial sigui unipersonal –per exemple, un CAP on només hi ha un doctor de guàrdia a les urgències–, aquest es passarà a considerar com a servei mínim. El director del CAP Tordera, Leonardo Heredia també confirma els serveis mínims al municipi.

Heredia vaga

Amb aquestes jornades de vaga els sindicats reclamen més drets i millores. La portaveu d’ USTEC, Iolanda Segura, considera que els treballadors de l’educació han de sumar-se a la vaga, malgrat veu avenços en les negociacions amb el Departament d’Educació, però no són suficients per desconvocar les mobilitzacions.

Vaga educació

I des de la Mesa Sindical de Sanitat, el seu portaveu, Xavier Tarragón, ha assegurat que els sanitaris estan al límit de les seves forces.

Vaga sanitat

“el sistema es manté gràcies al esforç dels treballadors/es de la sanitat”

El que també s’aturaran seran molts judicis per la vaga indefinida que van començar ahir els secretaris judicials. Demanen un increment de la retribució econòmica ja que hi ha hagut més de 400 assignacions noves amb més responsabilitats i tasques.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES