IniciNoticiesSocietatLa Selva encapçala les comarques amb més accidents amb senglars de Catalunya,...

La Selva encapçala les comarques amb més accidents amb senglars de Catalunya, segons un informe de Mossos d’Esquadra

Tordera té diverses vies amb un alt índex d’accidentalitat per culpa de senglars. Així la BV-5122 que uneix amb Fogars de la Selva o la Gi-512 fins a Hostalric, registren durant l’any desenes d’accidents per aquesta causa.

La Selva és la comarca amb més accidents viaris amb senglars, segons revela l’informe sobre sinistralitat provocada per animals elaborat pel Mossos d’Esquadra. En total s’han registrat l’últim any, 275 accidents a la Selva i 103 a la comarca del Maresme amb senglars o cabirols involucrats.

Tordera té diverses vies amb un alt índex d’accidentalitat per culpa de senglars. Així la BV-5122 que uneix amb Fogars de la Selva o la Gi-512 fins a Hostalric, registren durant l’any desenes d’accidents per aquesta causa. També la N-II o els quilometres de pistes forestals del terme municipal de Tordera son escenari d’accidents amb senglars, cabirols o altre tipus de fauna.

Segons la societat de caçadors, cada any maten un miler de senglars al Parc del Montnegre i el Corredors i de les àrees dels voltants. És una de les zones amb més densitat de senglars de Catalunya, amb una ratio de deu exemplars per cada 2 km.

L’informe dels mossos d’esquadra detalla les hores del dia amb més sinistres. En el cas dels senglars, la corba es dispara a partir de les sis de la tarda i arriba al pic a les 11 de la nit. Pel que fa als cabirols, hi ha dues franges crítiques: aquesta mateixa, de sis de la tarda a 11 de la nit, i una altra al matí, entre les sis i les nou.

També hi ha mesos amb més incidència al llarg de l’any. Els accidents provocats per senglars es disparen entre octubre i desembre, amb un pic al novembre. En el cabirols, en canvi, l’època més conflictiva és a l’abril i al maig. Per intentar pal·liar aquestes situacions de perill, el Servei Català de Trànsit té previst instal·lar al llarg del 2023, començant per la demarcació de Girona, detectors d’infrarojos que s’implantaran en les vies on normalment creua la fauna salvatge. Un sistema que s’activarà amb el pas dels animals emeten senyals lluminosos per alertar els vehicles.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES