IniciNoticiesMedi ambientFa tres anys es desbordava la Tordera pels efectes del temporal Glòria

Fa tres anys es desbordava la Tordera pels efectes del temporal Glòria

A dia d’avui ja han finalitzat les obres de transformació del passeig fluvial a la zona de la pista de l’amistat i la via que uneix les dues zona de l’illa de la Tordera.

Fa 3 anys Tordera patia els efectes del temporal Glòria. Van ser 3 dies de fort temporal de Pluja, Vent i Fred entre el 21 i el 23 de gener.

Les fortes pluges de l’episodi van portar a l’Ajuntament i Policia a desallotjar per prevenció unes 170 persones de la zona del riu davant la possibilitat de desbordament.

Un fet que es va produir la matinada del 22 de gener. La Tordera es va desbordar en diferents punts del municipi. Al voltant de les 4 de la matinada, que baixava amb una força de 280m3/s va sobreeixir a la zona del Torho i del mercat de la fruita, entre d’altres. Cal afegir-hi la complicada situació dels cabals de les rieres que dificultaven l’accés a les diferents urbanitzacions.

El temporal va deixar danys al passeig fluvial, al camí de connexió entre la zona esportiva i el parc Prudenci Bertrana així com desperfectes importants en zones agrícoles, industrials i els camins rurals del terme municipal.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que pocs mesos després del temporal es van recuperar camps de conreus malmesos i una escullera de pedra que es va fer a la zona urbana a càrrec de l’agència catalana de l’aigua. El dia d’avui ja han finalitzat les obres de transformació del passeig fluvial a la zona de la pista de l’amistat i la via que uneix les dues zones de l’illa de la Tordera. També s’han reforçat els pilars del Pont de Ferro. L’Alcalde recordava que el Gloria va ser una situació inèdita.

Alcalde Glòria

“des que soc alcalde mai s’havia desbordat el riu, per tant, era una situació inèdita”

Els treballs de reparació d’infraestructures malmeses pel Glòria tenien un valor aproximat de 600.000 euros que s’han sufragat amb subvencions de la Generalitat i l’Estat.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES