IniciNoticiesMedi ambientEl Govern avisa que hi haurà restriccions en el consum domèstic d'aigua...

El Govern avisa que hi haurà restriccions en el consum domèstic d’aigua si persisteix la sequera

L’executiu assenyala que si no hi ha estalvi ciutadà i continua sense ploure caldrà adoptar mesures més dràstiques que també poden afectar la campanya de rec

Si no plou en les properes setmanes i si no hi ha una capacitat d’estalvi més gran per part de la ciutadania, no quedarà més remei que adoptar restriccions en l’ús domèstic d’aigua. Aquest és el missatge que ha verbalitzat per la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Segons Plaja, la situació és cada vegada més preocupant per la manca de pluges i pel fet que, malgrat els avisos de les últimes setmanes, no s’ha detectat una capacitat d’estalvi domèstic que sigui significativa. Les restriccions, si arriben, també poden afectar la campanya de rec. 

Plaja aigua

“la situació ens preocupa molt i per això demanem una actuació més proactiva a la ciutadania i ajuntaments en l’estalvi d’aigua”

El règim de pluges està sent molt inferior a l’habitual, i els embassaments de les conques internes estan al 30% de la seva capacitat, aproximadament la meitat que fa un any. Són 515 els municipis que estan en situació d’alerta, entre aquest municipi hi ha Tordera. Les dades del Govern indiquen que la dessalinització, la regeneració i l’ús de pous han aportat un total 160 hectòmetres cúbics d’aigua. Es tracta d’una xifra equivalent a l’embassament de Sau que ha servit per alentir el descens de reserves.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES