IniciNoticiesMedi ambientObert el període per demanar permisos per a realitzar cremes agrícoles

Obert el període per demanar permisos per a realitzar cremes agrícoles

Ja es poden tornar a demanar permisos per realitzar cremes de restes agrícoles, una demanda que l’Ajuntament de Tordera havia fet explícita

Pagesos i particulars podran tornar a cremar restes agrícoles. Amb l’aprovació de la Llei 30/2022, el passat 24 de desembre, es modifica l’article 27.3 de la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, del Govern espanyol, que només permetia cremar residus vegetals amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual. Amb això, l’Estat rectifica i cedeix davant la pressió de pagesos i Ajuntaments.

A més, des d’aquest 2023 queden exemptes d’aquesta obligació totes les petites i microexplotacions, que podran cremar restes vegetals sense cap autorització excepcional.

En aquest supòsit s’inclouen totes aquelles explotacions agràries de menys de 50 treballadors o que generen menys de 10 M€ anuals de volum de negoci. En el cas de Catalunya, el 99% de les explotacions agràries quedarien incloses dins d’aquest grup. Això vol dir que en la majoria dels casos es tornarà al procediment habitual de comunicació de cremes de restes vegetals (que anava del 15 d’octubre al 15 de març) i que només requeria una simple comunicació per poder tirar endavant amb l’eliminació de les restes.

Per tant, els mitjans disponibles per presentar el formulari de comunicació seran els següents:

  1. De forma digital, fent el tràmit específic en l’enllaç següent:
  2. De manera presencial, a les oficines comarcals, com ja es feia abans de l’entrada en vigor de la Llei 7/2022. A Tordera s’haurà de realitzar a l’Oficina Comarcal del Maresme.

Properament, també es podrà tramitar el permís a través dels ajuntaments. Del 15 d’octubre al 15 de març es poden cremar les restes amb una sola comunicació genèrica. Fora d’aquest període, continuaran prohibides pel risc d’incendi forestal.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES