IniciNoticiesSocietatEl sindicat Metges de Catalunya convoca una vaga pel 25 i 26...

El sindicat Metges de Catalunya convoca una vaga pel 25 i 26 de gener

Sota el lema ‘Ho has donat tot, no has rebut res’ els facultatius alerten que cal aturar la fugida de metges del sistema públic per les males condicions que pateixen: sous baixos, sobrecàrrega de feina i dificultats per tractar correctament els pacients.

Els metges aniran a la vaga el 25 i 26 de gener davant del que denuncien és una situació insostenible del sistema sanitari. Metges de Catalunya, el sindicat majoritari, denuncia sobrecàrrega assistencial, falta de metges i precarietat de les condicions laborals dels professionals. Convoquen a dos mesos vista per intentar arribar a un acord amb l’administració, però segons com evolucioni el conflicte, no descarten noves mobilitzacions.

Sota el lema ‘Ho has donat tot, no has rebut res’ els facultatius alerten que cal aturar la fugida de metges del sistema públic per les males condicions que pateixen: sous baixos, sobrecàrrega de feina i dificultats per tractar correctament els pacients. Per això, demanen increments de sou de fins a 15 mil euros anuals, per apropar-se als nivells dels països veïns, jornades laborals de 35 hores i temps suficient per atendre les consultes, a banda d’altres mesures. El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha dit que el sistema està en perill.

Xavier Lleonart

“no fem res en 6 o 7 anys tindrem una sanitat de beneficència”

El sindicat fa una crida als 25 mil metges dels sistemes públic i concertat perquè participin a les mobilitzacions. Espera que l’administració reaccioni i prengui mesures per evitar la vaga, però ja alerta que, si no és així, les del 25 i 26 de gener NO seran les úniques aturades que faran.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES