IniciAppL’Ajuntament aprova congelar les taxes, ordenances i preus públics per al...

L’Ajuntament aprova congelar les taxes, ordenances i preus públics per al 2023

Les ordenances fiscals pel 2023 es van aprovar per 9 vots a favor (junts, psc i més tordera) i 8 abstencions (ERC, En COmu Podem, Ciutadans i CUP)

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en sessió plenària mantenir un any més els imports de les ordenances i taxes municipals per al 2023.

També per a l’any vinent es mantindran les bonificacions i descomptes per a famílies en situació de vulnerabilitat així com les bonificacions establertes per al teixit econòmic que s’apliquen des de 2020.

La regidora d’hisenda, Jenifer Jansa, va destacar que les noves ordenances fiscals inclouen algunes modificacions de caràcter tècnic, d’adaptació a les noves normatives i també d’adaptació a les casuístiques que sorgeixen al llarg de l’any. Així, per aquest 2023 s’incorporarà epígrafs d’activitats econòmiques que no estaven incloses en la tarifa i s’adequa el barem de metres a les indústries i tallers a l’hora de tarifar la taxa.

Pel que fa a la taxa de mercats el 2023 s’aplicarà una rebaixa per a totes aquelles parades que es troben ubicades a la zona del centre (plaça de l’Església, carrer Trueta, St. Ramon i Ciutadans), per afavorir la instal·lació de noves parades i seguir potenciant i dinamitzant el mercat dels diumenges.

En el marc de taxa de parades també es regula una tarifa un 25% més econòmica per a les empreses participants en la Fira del Ram que formalitzin la seva inscripció amb l’antelació que s’estableix a la convocatòria.
Finalment, les taxes i ordenances per al 2023 recullen diverses modificacions de caràcter tècnic obligades per la normativa fiscal general.
La regidora d’hisenda va destacar durant la seva intervenció que, per tercer any consecutiu i malgrat l’actual inflació actual, el govern municipal manté el seu compromís de continuar donant suport a les famílies i empreses locals des de totes les àrees de govern i gestió.

Ordenances PSC

“continuem amb els compromís amb les persones i comerços i mantenim la congelació d’impostos”

Els diferents grups del consistori van exposar el seu posicionament. El regidor de la CUP, Oriol Serra es va abstenir. El regidor de Més Tordera, Xavier Pla va votar favorablement per la contenció dels impostos acompanyat pel suport a les famílies i comerços.

Ordenances Mes Tordera

La regidora de Ciutadans, Miriam Rocabruna assegura que amb temps que estem els hauria agradat una rebaixa de l’IBI o la taxa d’escombraries

Ordenances Ciutadans

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt considera que les ordenances no representen gaires canvis respecte anys anteriors.

Ordenances ECP

La regidora d’ERC, Gent de Tordera i Jovent Republicà, Marta Paset va explicar que van proposar incloure a les ordenances una nova taxa referent a l’activitat per pisos i cases d’ús turístic

Ordenances ERC

La regidora d’Hisenda, Jenifer Jansa va concloure que s’està treballant en diferents departament de l’ajuntament per crear aquesta taxa.

Ordenances Jenifer

Les ordenances fiscals pel 2023 es van aprovar per 9 vots a favor (junts, psc i més tordera) i 8 abstencions (ERC, En COmu Podem, Ciutadans i CUP)

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES