IniciNoticiesSocietatTordera acull 35 refugiats ucraïnesos des de l’inici de la guerra

Tordera acull 35 refugiats ucraïnesos des de l’inici de la guerra

Prèviament a Tordera hi havia unes 42 persones d’aquesta nacionalitat residents al municipi.

Fins a 31.327 refugiats ucraïnesos han arribat a Catalunya des de l’inici de l’ofensiva de Rússia, ara fa sis mesos. És el segon territori de l’Estat on n’han arribat més, només lleugerament per darrere del País Valencià.

Segons les dades recollides per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i actualitzades mensualment, per ara fins a l’1 de Juliol, a Tordera han arribat 35 refugiats ucraïnesos durant els mesos de guerra.

Prèviament  a Tordera hi havia unes 42 persones d’aquesta nacionalitat residents al municipi. A nivell local, només s’ofereix informació per als municipis de més 10.000 veïns.

Sigui com sigui, aquestes dades són només aproximades pel que fa a la presència territorial dels refugiats ucraïnesos i disten de ser exactament precises, per dos motius. El primer és que només tenen en compte aquells que han sol·licitat targeta sanitària, els quals sumen 19.185, un 61% de tots els que han arribat. El segon és que el municipi registrat és aquell on es residia quan es va fer aquest tràmit, el qual podia ser provisional a l’espera de reubicar-se. 

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES