IniciNoticiesSocietatEl pubillatge torderenc obre el procés d'inscripció per escollir als nous...

El pubillatge torderenc obre el procés d’inscripció per escollir als nous representats durant la Festa Major

Els requisits per ser candidat/a són: estar empadronat/da al municipi i tenir entre 18 i 21 anys, és a dir, haver nascut entre els anys  2001 i 2004, en el cas de pubilla o hereu, i tenir entre 7 i 10 anys, és a dir, haver nascut entre els anys 2012 i 2015 en el cas de pubilleta o hereuet.

La Regidoria de Festes ja està enllestint la Festa Major de Tordera, que enguany se celebrarà entre els dies 19 i 26 d’agost. 

Entre d’altres activitats es mantindrà l’organització de l’acte de proclamació de pubillatge 2022. Des de l’Ajuntament i la Comissió de Pubillatge Torderenc es pretén seguir impulsant aquesta tradició catalana, que com l’any passat, mantindrà també la figura del Fradrí a la llista de representants actuals del municipi amb la voluntat de donar a conèixer i impulsar la tradició del pubillatge. Així doncs, aquest any hi tornarà a haver sis representants torderencs que viuran i representaran el municipi durant el proper 2022/23 (pubilla, dama, hereu, fadrí, hereuet i pubilleta).

La pubilla de Tordera, Yara Fernández, detalla les edats que han de tenir els aspirants.

Pubillatge 1

Les noies i nois interessats/des hauran d’inscriure’s com a candidat/a a hereu o pubilla o a hereuet o pubilleta fent la sol·licitud mitjançant una instància que hauran de presentar de manera telemàtica i on hauran d’indicar la voluntat d’inscriure’s al procés de selecció del pubillatge i les seves dades personals. El termini per presentar les sol·licituds serà del 15 al 24 de juliol.

Els requisits per ser candidat/a són: estar empadronat/da al municipi i tenir entre 18 i 21 anys, és a dir, haver nascut entre els anys  2001 i 2004, en el cas de pubilla o hereu, i tenir entre 7 i 10 anys, és a dir, haver nascut entre els anys 2012 i 2015 en el cas de pubilleta o hereuet. Yara Fernández explica alguna de les curiositats d’aquest any.

Pubillatge 2

Totes les candidates i els candidats apareixeran al díptic informatiu del pubillatge. Aquest es repartirà juntament amb el programa de la Festa Major. Per aquest motiu, un cop presentada la instància, es demana als candidats/es a hereu i pubilla que redactin un escrit, d’un màxim de 400 paraules, on es presentin, expliquin a què es dediquen, quines són les seves aficions i per quin motiu/s vol ser pubilla o hereu de Tordera 2022.
Els candidats/es a hereuet i pubilleta també hauran de redactar un escrit, d’un màxim de 50 paraules, on es presentin i expliquin quines són les seves aficions. Aquests escrits els hauran d’enviar al correu electrònic serveispersonals@tordera.cat abans del 25 de juliol.

ÚLTIMES NOTÍCIES