IniciNoticiesCulturaLa sala gran del Teatre Clavé va acollir ahir vespre l'entrega de...

La sala gran del Teatre Clavé va acollir ahir vespre l’entrega de premis del concurs literari de Sant Jordi 2022

Ahir dimarts 26 d’Abril la sala gran del Teatre Clavé va acollir l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en les categories juvenil, adults, la beca de recerca local Salvador Vendrell i els premis Impromptus Prudenci Bertrana. 

Durant el transcurs de l’acte es va fer la lectura del manifest de Sant Jordi escrit pel regidor de cultura Josep Llorens. I també es va comptar amb l’actuació musical d’alumnes de l’escola de l’Aula de formació artística del Teatre Clavé. 

Pel que fa als Premis Impromptus Prudenci Bertrana. L’Albert Sabater es el guanyador pel treball “Nous Bells Records“. El Grup E la guanyadora va ser l’Anna Diaz pel seu treball: De Tordera a Casa. 

El primer premi de la modalitat de poesia per al grup F (adults) va recaure a Quim Haro pel seu treball “On és el teu locus amoenus?“, mentre que el segon premi va ser per Ma Teresa Reyner i el poema “Un passeig amb Mnemòsine

En la modalitat de prosa la guanyadora va ser per Marc Ribas pel seu treball “Un carrer de Mar” i el segon premi va ser per Jose Manuel Fuentes per l’obra “Aigües netes

Enguany la beca de recerca Salvador Vendrell va pel projecte “Pubillatge torderenc, identitat col·lectiva i sentiment de pertinença

En el grup E de 19 a 25 anys, en prosa la guanyadora va ser l’Àlex Maresme amb el text “Blau”, el segon premi va ser per l’Alba Segura amb “La vella torre dels camps de Tordera”. En poesia, el primer premi va ser per Marçal Nonell “Metamorfosis” i el segon premi desert.

Pel que fa el grup D de 15 a 18 anys, la guanyadora del primer premi en prosa va ser el treball “Miravet” de Roger Fernández mentre que el segon premi va ser per l’Emma Correa i el treball “Dimonis“. 

Els premiats en la modalitat de poesia d’aquest grup format per joves de 15 a 18 anys el primer premi va ser per l’Emma Correa i la poesia “Entre Batecs i batalles“. El segon premi va recaure a Marta Lozano amb l’obra “Paraules entre papers“. Dins d’aquesta categoria també ha estat premiat el treball de recerca Arquitectura ecològica de Jordi Garcia. 

Finalment, ahir també es van lliurar els premis de la categoria Juvenil grup C (De 12 a 14 anys). Els premiats en la modalitat de prosa, accèssit per Carla Masferrer pel treball “El bosc dels somnis trencats“. El primer premi Abril Soto pel treball “Breu i Mala vida d’una mascareta”, el segon lloc Júlia Serrano pel seu treball “La carta del passat”.

Els premiats en poesia d’aquesta modalitat van ser en primer lloc Martí Maresma per “Epicur 2.0”  i en segon lloc la poesia de Carla Romaguera pel seu treball “Un simple dia d’estiu”. 

Els treballs guanyadors seran enviats al concurs literari comarcal. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Josep Llorens recorda l’habitual bon paper dels treballs torderencs en el concurs comarcal.

Llorens concurs literari

En l’entrega de premis d’ahir també es va presentar l’edició d’enguany del llibre “Esguards”, que recull tots els treballs guanyadors de la passada edició. El dissabte 23 d’abril, coincidint amb la Fira de Sant Jordi de Tordera també es va fer l’entrega dels premis literaris infantils (Premi Baron de Carlos):

Dins de la categoria infantil “B” ( de 9 a 11 anys) en prosa, el primer premi se’l va emportar l’Ona Alba amb el treball “I com ho solucionarem” i el segon premi per l’Emma Reixach “L’antàrtida i els pingüins emperadors“. Pel que fa a la poesia, el primer premi va ser per l’Arnau Molins amb “El vermut” i el segon premi per la Carla Giralt pel poema “El Cocodril“. En aquesta categoria també es va atorgar un accèssit per en Pol Massò i la poesia “La taula“.  A la categoria infantil “A” (de 6 a 8 anys) en prosa, el primer premi se’l va emportar la Rita Haro amb el treball “el nèctar de la flor” i el segon premi per la Chloé Casals “Mina i al món del misteri“. Pel que fa a la poesia, el primer premi va ser per l’Emma Mansegosa amb “Avengers” i el segon premi per la Lucia Lora pel poema “Els llibres“.

ÚLTIMES NOTÍCIES