IniciNoticiesMedi ambientLa població de vespa asiàtica es consolida

La població de vespa asiàtica es consolida

vespa asiaticaDes de Girona ens arriba l’alerta que podem estar al principi de la fi de les abelles a Catalunya. El problema és la invasió imparable de l’anomenada vespa asiàtica, que pot exterminar les abelles autòctones. Josep Maria Claria, coordinador del sector apícola d’Unió de Pagesos, ha explicat que si la situació continua així, es dirà adéu a les abelles en 3 o 4 anys amb greus conseqüències.

vespa apicultors

Els experts alerten del difícil combat contra la vespa asiàtica a les portes de l’eclosió de nous nius. Una activitat biològica que s’entendrà les pròximes setmanes i culminarà a la primavera. De fet, és una espècie invasora que ha generat alarma arran de les informacions d’un atac greu contra un pagès de Susqueda i del crit al cel dels apicultors, que denuncien que les abelles de la mel estan en perill, tal com havia explicat el Diari de Girona. El centre de Recerca Ecològica reclama més mesures i més eficients després de 5 anys de convivència amb una espècie que s’ha consolidat en punts com la Garrotxa o el Gironès. De la seva banda el director general de polítiques ambientals de la generalitat, Ferran Miralles, ha demanat calma als apicultors. Reconeix que és un problema però que no ens ha de preocupar més que d’altres que també amenacen les abelles de la mel, per exemple. Ni posaran en risc la vida de les persones ni extingiran les abelles.

vespa experts

Ara, els experts asseguren que ja es troba en fase d’expansió i de consolidació en aquest territori. En aquest sentit, recorden que l’insecte és fàcil d’identificar perquè sol mesurar entre 2 i 3 centímetres, té un cos fosc i una banda groga al final i construeix nius de grans dimensions, amb forma esfèrica i els situa a les parts altes dels arbres.

ÚLTIMES NOTÍCIES