IniciAppMor l'últim membre fundador del Club Patí Tordera

Mor l’últim membre fundador del Club Patí Tordera

En Joan Sanz va formar part de la història del CPTordera, però també va ser una persona influent dins de l’hoquei sobre patins català. Amb 91 anys, el torderenc era l’únic membre fundador del Club Patí Tordera que quedava en vida. De fet, va ser una de les persones que va introduir aquest esport en el nostre municipi al voltant de l’any 1943 quan el torderenc Josep Babot va explicar als seus companys de colla que a l’escola havia practicat un esport molt divertit i que havia demanat uns patins. En aquell moment, juntament amb Daniel Berney, Josep Maria Torner, Josep Maria Babot, Antoni Camps, Pere Vendrell, Eduard Sanz, Joan Torner i Genís Vila van fundar el que és ara un dels esports més arrelats al poble de Tordera. Precisament, amb motiu del 75è aniversari del club, Ràdio Tordera es va posar en contacte amb ell per parlar sobre els inicis de l’hoquei. Joan Sanz declarava que ha suposat per ell aquest esport i la seva vinculació amb Tordera.

sanz 1

Un jugador mític i històric que va viure els anys més gloriosos del club com l’ascens a la Divisió d’Honor o la consecució de la copa de la CERS. Ell mateix, al final de l’entrevista, que es va emetre aquest passat estiu a Ràdio Tordera, va enviar un missatge per a tots els torderencs.

sanz 2

Per qüestions laborals, en Joan va desplaçar-se fins a la Jonquera, localitat on vivia fins al dia d’avui.

Allà va trobar interès en un grup de pares al voltant de l’hoquei patins, un esport desconegut a la vila fins aleshores. D’aquí que l’any 1983 es fundés el Club Patí Jonquerenc i ell mateix formes part del club en una primera etapa fins als 2001, alternant la figura de tècnic i membre de la Junta. Anys més tard, l’any 2015, va retornar al club fronterer com a president d’Honor, càrrec que conservava fins ara. En Joan Sanz és el protagonista del primer episodi del podcast que es va presentar ahir a la tarda, “De l’estic i del patí enamorats”.

ÚLTIMES NOTÍCIES