IniciAppL'Ajuntament incrementa el nombre d'hores destinades al Programa d'Atenció al Domicili a...

L’Ajuntament incrementa el nombre d’hores destinades al Programa d’Atenció al Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH)

Des de l’any 2017, i amb l’objectiu d’aconseguir una atenció més centrada en la persona, la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’ICS Girona, presten el Programa d’Atenció al Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH).

Es tracta d’un programa d’accés universal i gratuït per l’usuari/a, d’activació immediata, consistent en un servei d’ajuda a domicili prestat per professionals especialitzats (auxiliars de geriatria, treballadores familiars, etc) i que activen les treballadores socials de l’àmbit de salut en el moment de l’alta hospitalària en el cas que una persona hagi patit una davallada funcional i necessiti suport en el retorn al seu domicili.
En els anys 2017 a 2020, el nombre màxim d’hores de Servei d’ajuda a domicili assignades al Programa d’Atenció al Domicili a l’alta Hospitalària era de 430h anuals, nombre que permetia amb escreix donar cobertura a les famílies que complien el perfil per ser-ne beneficiàries.

L’any 2021, donada la situació sanitària i social a causa de la pandèmia provocada per la COVID19, s’ha detectat un augment de la demanda del servei degut a la complexitat  dels pacients, la manca de cuidadors principals, etc. i per tant, s’ha acordat ampliar el programa a 538 hores anuals. La Coordinadora de la Unitat de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Rosa Tarré explica els beneficis del servei.

sad 1

Cal destacar la immediatesa en l’inici del servei una vegada el pacient ha rebut l’alta hospitalària, així com el suport a les seves famílies.

sad 2

La satisfacció dels usuaris amb el programa és molt alta, consideren que el programa els dona tranquil·litat, se senten acompanyats i reben pautes i suport d’una professional especialitzada.

ÚLTIMES NOTÍCIES