IniciAppEls grups extraescolars estables seran considerats tercera bombolla i s'hi podran relaxar...

Els grups extraescolars estables seran considerats tercera bombolla i s’hi podran relaxar mesures de protecció

Foto: Pressfoto

El Departament de Salut ha aprovat un nou pla d’actuació. Aquest indica que els grups d’extraescolars que siguin estables seran una tercera bombolla i s’aplicarà a infants, adolescents i joves d’entre 3 i 18 anys. La bombolla s’anomenarà grup constant i les mesures de seguretat no es poden relaxar a no ser que sigui imprescindible per alguna activitat. Si es fan dins de l’escola, amb membres del mateix grup de convivència s’aplicaran només les mesures d’higiene i prevenció i mascareta equivalents a les del grup de classe.

Quant a les mascaretes, són obligatòries a partir dels 6 anys, però pot prescindir-se d’elles a l’exterior si hi ha la distància mínima de seguretat i si es fan activitats on no es pugui fer servir o no sigui recomanable. En general, també, recomanen que les ràtios es mantinguin entre els 10 i els 20 participants per grup constant.

Pel que fa a la gestió de casos, les activitats en grup s’han de dividir en persones immunitzades i no immunitzades. Aquesta separació determina l’actuació que cal fer quan es confirmi un cas positiu dins el grup constant.

ÚLTIMES NOTÍCIES