IniciAppUna veïna de Tordera denuncia que una bala de caçador li entra...

Una veïna de Tordera denuncia que una bala de caçador li entra a casa i impacta contra el seu llit

Els fets van passar el cap de setmana, en el caravàning de la carretera de Fogars a la zona d’Àgora Parc i Sant Ponç. Segons la veïna, es sentien diversos trets de bala a la zona i un dels projectils va acabar entrant al seu mòdul impactant contra el llit on ella estava estirada. Segons relata, va poder identificar el vehicle del presumpte caçador, que es va donar a la fuga i va deixar abandonat el seu gos.

La veïna va presentar denúncia a la Policia Local davant aquest fets.

L’Ajuntament de Tordera recorda que la competència d’autorització de zones de caça permeses correspon al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.  En el moment que es produeix algun incident cal traslladar la informació dels fets a l’organisme corresponent.

En aquest cas concret, la Policia Local va recollir denúncia de la part afectada, en va fer la comprovació de danys i ha obert diligències per donar-ne tràmit a la Generalitat de Catalunya i a la Societat de Caçadors de Tordera per al seu coneixement i als efectes que corresponen.

Consultat per aquesta emissora, l’agent rural Sergi Fontseca recorda que “en nuclis urbans, urbanitzacions o càmpings no es pot caçar a menys de 100 metres i els caçadors han d’estar d’esquena a la zona que es vol mantenir segura. Per tant, es pot caçar a 100 metres de zones habitades però mai tirant de cara i mai un projectil pot accedir a la zona de seguretat que representaria, en aquest cas, un càmping”.

Fontseca afegeix que actualment es pot fer caça major (senglar i cabirol), i que a partir d’aquest diumenge començarà la caça menor (perdius, conills o turons).

ÚLTIMES NOTÍCIES