IniciAppAbertis signa un acord amb els sindicats per acomiadar 340 treballadors per...

Abertis signa un acord amb els sindicats per acomiadar 340 treballadors per la fi de les concessions

Les empreses concessionàries Acesa, Autopistas España i Invicat –companyies del grup Abertis- han signat l’acord per acomiadar 340 treballadors a través d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) arran de la fi de les concessions a diverses autopistes catalanes. Els afectats són empleats de l’AP-7, l’AP-2, la C-31, la C-32 i la C-33 vinculats a peatges i serveis centrals o de suport. L’ERO no afectarà la plantilla encarregada del manteniment de les vies, que seguirà treballant tres mesos després que finalitzi la concessió i, posteriorment, passarà a formar part de la nova empresa que s’adjudiqui el servei. Entre els centenars de treballadors acomiadats hi ha el torderenc, Joan Muntada que treballava en el peatge de Santa Susanna. En declaracions a Catalunya Ràdio explicava la seva situació després de perdre la feina.

muntada 1

Inicialment, l’ERO plantejava l’extinció de 348 contractes. Consultada per l’ACN, Abertis ha informat que la xifra ha quedat finalment reduïda a 340. Joan Muntada puntualitza que no són només 300 empleats, ja que fa anys que s’estan acomiadats treballadors i que la xifra supera el miler.

muntada 2

Els treballadors acomiadats rebran la indemnització màxima per acomiadament improcedent, segons ha informat Abertis en un comunicat.

ÚLTIMES NOTÍCIES