IniciAppArriba la Batnight, la nit dels ratpenats

Arriba la Batnight, la nit dels ratpenats

Avui tindrà lloc a Tordera la Batnight, la nit dels ratpenats. De la mà de l’Alba Coronado, del Museu de les ciències naturals de Granollers, coneixerem la funcionalitat dels ratpenats a l’hora de lluitar contra espècies com el mosquit tigre, per exemple. La Batnight consistirà en una xerrada informativa a la Bilbioteca, a les 20:00h, un sopar a l’exterior ofert per l’Associació de Comerciants de Tordera Centre i una passejada per l’entorn de Fibracolor per veure les caixes niu dels ratpenats. En parla la regidora de sostenibilitat, Nàdia Cantero.

Nàdia Batnight

Cal recordar, que l’àrea de Medi Ambient ha instal·lat en els darrers anys a Tordera caixes nius per al control i reproducció dels ratpenats. En una nova mesura de control biològic de plagues i insectes, tal com s’ha fet en la lluita contra la processionària del pi, amb la col·laboració de l’institut Lluís Companys i el museu de les Ciències Naturals de Granollers, els alumnes i els tècnics tenen instal·lat diverses caixes nius a la zona dels parcs de Fibracolor. El professor de l’Institut, Joan Carles Barrera explica com són aquestes caixes niu de ratpenats.

niu ratpenat

Els ratpenats cada cop són menys desconeguts. Molta gent ja sap que aquests mamífers voladors mengen tones d’insectes. Aquest canvi de percepció és degut a molts anys de difusió i sensibilització, sobretot gràcies a La Nit dels ratpenats. Des de fa 14 anys desenes de municipis de Catalunya dediquen unes hores d’una nit d’estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los.

ÚLTIMES NOTÍCIES