IniciAppEntra en vigor la nova norma estatal que limita majoritàriament la velocitat...

Entra en vigor la nova norma estatal que limita majoritàriament la velocitat a 30 km/h als nuclis urbans

L’Ajuntament de Tordera adapta els nous límits de velocitat permesos en les vies urbanes i travessies en compliment de la nova normativa de trànsit i circulació establerta per la Direcció General de Trànsit (DGT). Es tracta d’una reforma d’àmbit estatal que s’aplica a partir d’aquest dimarts.

La nova normativa fixa una velocitat màxima de 20 km/h a les vies amb una plataforma única de calçada; de 30 km/h quan hi ha un únic carril per sentit de circulació; i en vies de dos carrils o més per sentit de circulació a 50km/h. A la pràctica, això vol dir que la nova normativa de trànsit reduirà la velocitat màxima a 30 km/h en la major part dels carrers de Tordera. El sergent de la Policia Local, Carlos Aleman recorda que Tordera ja tenia aplicat un límit de velocitat en via urbana de 30km/h. Com a novetat, Aleman que recorda que en vies amb una plataforma única de calçada, com per exemple carrers Sant Ramon, Santa Llúcia o trams del Camí Ral la velocitat permesa serà de 20km/h.

norma velocitat 1

El canvi normatiu ha estat motivat pel protagonisme que està adquirint a les zones urbanes l’ús compartit de les vies amb motocicletes, ciclomotors, bicicletes, vehicles de mobilitat personal –patinets- i vianants. Això ha significat un canvi important en la forma en què els ciutadans es desplacen per la via pública, en especial als nuclis urbans.

L’objectiu final és aconseguir unes ciutats més segures i saludables, rebaixant d’aquesta manera el percentatge d’accidents i el grau de conseqüències lesives, establint la reducció d’aquests en un 50% menys per a l’any 2030. Carles Aleman assegura que la ciutadania ha de ser conscient d’aquestes limitacions i que no descarten controls per fer-ho complir.

norma velocitat 2

Per últim, un avantatge afegit que suposa disminuir els límits de velocitat és que s’aconseguirà disminuir els nivells de carboni. Per protegir el medi ambient, els vianants necessiten carrers segurs i de baixa velocitat, que afavoreixen opcions de transport sostenibles.

ÚLTIMES NOTÍCIES