IniciAppEsperança amb les vacunes un any després del confinament domiciliari

Esperança amb les vacunes un any després del confinament domiciliari

Aquest mes s’ha complert 1 any des de l’inici de la pandèmia. En concret ahir, va fer 1 any de la declaració d’estat d’alarma i el confinament total. Una efemèride a la qual la població encara està immersa, tot i que amb moltes diferències respecte el març del 2020. Llavors, el món desconeixia el coronavirus i la primera acció de les autoritats va ser el tancament dels serveis i empreses i el confinament domiciliari.

Malgrat el gran desastre social que ha causat a nivell econòmic i de salut, també hi va haver una notícia positiva: la solidaritat durant aquests dies a Tordera va ressorgir satisfactòriament. Ho recorda l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde un any pandemia 1

Per la seva banda, però, també hi va haver grans complicacions. Sobretot al geriàtric l’ Albert. Joan Carles Garcia ho detalla.

alcalde un any pandèmia 2

Una complicació gran sobretot a nivell de gestió, ja que l’Ajuntament no compta amb competències per obrir o tancar serveis, sinó que es regeix sota les ordres de la Generalitat i l’Estat. L’única opció, tal i com indica l’alcalde, era el suport econòmic a les empreses i treballadors a través de la campanya de vals i la injecció d’uns 8.000€ als comerços. També, la gestió emocional de la població:

alcalde un any pandèmia 3

De fet, una de les complicacions també va ser la gestió i la feina que s’havia de fer, des del confinament per donar servei a les persones més necessitades. La regidora de serveis socials Toñi Garcia en parla.

toñi un any pandemia 1

Després de 365 dies, la situació ha canviat. Tot i que el control de la situació és major, les autoritats encara avisen que “queden mesos complexes”. Una llum d’il·lusió que passa per la vacunació. El món científic ha trencat la mitjana de 10 anys en desenvolupar una vacuna: per aquesta causa, s’ha aconseguit en 9 mesos. Actualment, en ple procés de vacunació, les esperances de l’economia i la societat, se centra en la immunització per salvar vides.

ÚLTIMES NOTÍCIES