IniciAppLes biblioteques del Maresme presenten la guia ‘Llegir en Veu Alta: un...

Les biblioteques del Maresme presenten la guia ‘Llegir en Veu Alta: un plaer compartit’

Aquest mes de febrer les biblioteques del Maresme presenten la guia Llegir en Veu Alta: un plaer compartit. La guia pretén oferir una eina pràctica per a famílies, professorat i personal bibliotecari que vulguin practicar la lectura en veu alta amb infants.

Les Biblioteques Municipals del Maresme volen convertir-se en referents de la lectura en veu alta a través de l’acompanyament, l’assessorament, la motivació i l’aprenentatge. És per això que han dissenyat un conjunt d’accions destinades a donar a conèixer i promoure aquest tipus de lectura i els seus beneficis, no només per a infants i joves, sinó per a tota la població. Totes aquestes accions van dirigides als professionals de l’àmbit de l’educació, famílies, a les mateixes biblioteques i, en general, a tothom que vulgui practicar la lectura en veu alta amb infants d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys. La guia, que s’emmarca en el nou projecte de comarca Donem Veu a la Lectura, s’ha elaborat amb la col·laboració i assessorament de l’escriptora mataronina Lola Casas. És per això que inclou orientacions pràctiques, propostes literàries diverses i poemes propis de Casas. Ella mateixa ho explica.

llegir en veu alta 1

Dins el projecte les biblioteques ofereixen sessions formatives, maletes pedagògiques i lots de documents dirigits als centres educatius. A l’escola Ignasi Iglesias de Tordera, la guia forma part del dia a dia, tal com comenten el seu director Alberto Rojo i la mestra Roser Nonell.

llegir en veu alta 2

També s’ha programat activitats com tallers, clubs de lectura, exposicions i trobades virtuals amb referents de la lectura en veu alta. La guia estarà disponible a les biblioteques del Maresme per a tothom interessat en aquesta pràctica.

ÚLTIMES NOTÍCIES