El projecte de gestió forestal Life Biorgest està finalitzant aquest mes els treballs demostratius de millora de la biodiversitat al Maresme. En concret, les intervencions s’han centrat en tres boscos de roure martinenc i alzina a Sant Iscle de Vallalta, Dosrius i Tordera. A la fase inicial del projecte de Life Biorgest es va dur a terme un diagnòstic d’aquests rodals. I al llarg dels darrers mesos s’hi ha executat treballs forestals que integren mesures de millora de la biodiversitat. Les actuacions contemplen, entre d’altres, l’eliminació d’espècies exòtiques, l’increment de la quantitat de fusta morta o la regeneració dels arbres obrint clarianes en boscos més madurs. Aquestes feines formen part dels treballs silvícoles als 22 rodals demostratius del projecte Life Biorgest. En parlava l’investigador del CREAF, Jordi Vayreda.
Al Maresme, aquestes pràctiques s’han implantat a tres boscos de roure martinenc i alzina a Sant Iscle de Vallalta, Dosrius i Tordera. El desplegament d’aquestes pràctiques, juntament amb altres mesures innovadores en la planificació i gestió forestal actual, ha de servir per integrar la millora de la biodiversitat. Totes elles es complementaran amb altres mesures innovadores en la planificació i gestió forestal. En concret, el projecte aposta per sensibilitzar de la importància de millorar la biodiversitat amb una gestió forestal sostenible.
El Life Biorgest, que té una durada de cinc anys, integra un equip de propietaris forestals, administració, científics i experts del món de la conservació i gestió forestal del bosc.
Aquest caràcter transversal ha de facilitar l’entesa entre el món de la conservació i el de la gestió.