IniciAppERC guanya a Tordera amb el 25% dels vots i la participació...

ERC guanya a Tordera amb el 25% dels vots i la participació baixa 35 punts respecte el 2017

Les forces independentistes guanyen a Tordera i el PSC millora considerablement els resultats que fa tres anys i VOX apareix amb força al municipi. Baixen Ciutadans, En Comú Podem i CUP. PP i PDECAT resulten residuals a Tordera. Pel que fa a la participació, baixa amb dades històriques: s’ha arribat al 42,44%, uns 35 punts menys que el 2017.

 Amb el 100% escrutat, ERC s’imposa a Tordera amb un 25,01% dels vots. La formació encapçalada per Pere Aragonès ha obtingut 1292 vots a Tordera. El president d’ERC a Tordera, Isaac Coronas destacava la victòria d’esquerra i el domini de les forces sobiranistes a Tordera. Coronas lamentava la baixa participació.

balanç erc 14f

Junts per Catalunya, la llista de Laura Borràs va assolir el 22,81% dels sufragis amb 1178 vots. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia reiterava que aquestes eleccions van ser imposades i que això podria explicar la baixa participació. Garcia destacava l’ascens de les forces sobiranistes en el sufragi.

balanç junts 14f

El PSC de Salvador Illa aconsegueix a Tordera el 19,48% dels sufragis amb 1006 vots, 7 punts per sobre de fa 3 anys. El regidor a Tordera, Rafa Delgado considera que la gent demana canvis amb els resultats i confia que així sigui. Delgado també lamentava la baixa participació registrada a Tordera i a Catalunya.

balanç psc 14f

Una de les sorpreses de la nit, va ser la irrupció de VOX a Tordera com a quarta força política amb el 8,81% i 455 vots.  A partir d’aquí, CUP, Ciutadans i En Comú POdem van assolir un empat tècnic a Tordera.

La cinquena força va ser la CUP amb un 5,73% i 296 vots. El regidor a Tordera, Oriol Serra explicava que la baixa participació els ha perjudicat però valorava positivament els resultats del cupaires a Catalunya.

balanç cup 14f

Ciutadans, que a les eleccions de 2017 van guanyar a Tordera, van caure ahir a la sisena posició amb un 5,21% i 269 vots 20 punts menys que fa tres anys. La regidora a Tordera i número 49 a les llistes de ciutadans al parlament, Miriam Rocabruna lamentava els resultats obtinguts, però feia una valoració molt positiva de la seva experiència com a candidata.

balanç ciutadans 14f

En Comú Podem, també es situava a 5,15% i 266 vots. El regidor Salvador Giralt considerava que la participació els havia perjudicat i lamentava que les forces sobiranistes tinguin la possibilitat de reeditar govern.

balanç ecp 14f

Finalment, PP i PDECAT van tenir ahir uns resultats residuals a Tordera. PP va aconseguir 124 vots un 2,40% i PDECAT 92 vots 1,78%.

L’emissora local Ràdio Tordera va fer ahir un seguiment exhaustiu de la jornada electoral, amb un seguiment a través del 107.1FM i les xarxes socials dels resultats i incidències. Totes les dades de les eleccions a Tordera es poden consultar a partir d’avui a www.radiotordera.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES