IniciAppLes infermeres ja prescriuen els plans de medicació mitjançant la recepta electrònica

Les infermeres ja prescriuen els plans de medicació mitjançant la recepta electrònica

Els infermers i les infermeres ja poden començar, a partir d’ara, a emetre els plans de medicació que indiquen en la seva pràctica diària dins el sistema de recepta electrònica, amb signatura pròpia.

Aquests professionals ja venien desenvolupant aquesta tasca, però necessitaven la validació d’un facultatiu per poder emetre la recepta. Aquest canvi va ser aprovat per la Generalitat de Catalunya l’agost de 2019 amb un decret que preveu que infermers i infermeres puguin prescriure medicaments i material sanitari.

Aquest canvi permetrà donar visibilitat a les indicacions que realitzen aquests professionals de la salut, a més de normalitzar una situació que forma part de les activitats d’infermeria, i millorar l’atenció de la ciutadania, evitant la duplicitat de visites i esperes innecessàries. Es tracta també de la resposta a una demanda històrica del Consell de Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que aplega les quatre corporacions d’infermeria del país.

El passat 12 de gener es va iniciar una fase de proves, que està previst que s’allargui durant el mes de febrer. El desplegament s’ha iniciat per l’atenció primària, donat que les infermeres que treballen en aquest àmbit són les que més prescripcions autònomes han fet i utilitzen des de fa temps els mòduls de prescripció de l’estació clínica de treball.

ÚLTIMES NOTÍCIES