IniciAppTordera a l’espera de les ajudes anunciades per les destrosses del Glòria...

Tordera a l’espera de les ajudes anunciades per les destrosses del Glòria un any després

Avui fa 1 any Tordera patia els efectes del temporal Glòria. Van ser 3 dies de fort temporal de Pluja, Vent i Fred entre el 21 i el 23 de gener.

Les fortes pluges de l’episodi van portar a l’Ajuntament i Policia a desallotjar per prevenció unes 170 persones de la zona del riu davant la possibilitat de desbordament.

Un fet que es va produir la matinada del 22 de gener. La Tordera es va desbordar en diferents punts del municipi. Sobre les 4 de la matinada, que baixava amb una força de 280m3/s va sobreeixir a la zona del Torho i del mercat de la fruita, entre d’altres. Cal afegir-hi la complicada situació dels cabals de les rieres que dificultaven l’accés a les diferents urbanitzacions.

El temporal va deixar danys al passeig fluvial, al camí de connexió entre la zona esportiva i el parc Prudenci Bertrana així com desperfectes importants en zones agrícoles, industrials i els camins rurals del terme municipal.

A finals de desembre, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern Meritxell Budó va visitar Tordera per anunciar l’import que la Generalitat subvencionarà en matèria de les despeses dels danys ocasionats pel Glòria. El govern destinarà a Tordera la quantitat de 280.000€ que es sumaran a les subvencions rebudes per part de la Diputació de Barcelona i Agència Catalana de l’Aigua. La consellera Budó exposava així els motius de la visita.

budó 1

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia valorava molt positivament que la generalitat destinarà 280.000 euros a Tordera per les despeses del Glòria i confia que els diners arribin aviat.

alcalde 1 any gloria

El Glòria també va esfondrà el pont de carretera entre Blanes i Palafolls i el pont de la via del tren de la R1 entre Blanes i Malgrat de Mar. Dues infraestructures que s’han reconstruït i posat en funcionament recentment.

ÚLTIMES NOTÍCIES