IniciAppPuja en 23 persones l’atur a Tordera el Novembre

Puja en 23 persones l’atur a Tordera el Novembre

Novembre ha deixat una nova repuntada de l’atur al Maresme en un valor superior al del conjunt de Catalunya que ha sumat un imperceptible 0,04% a la llista de persones sense feina i en un comportament diferent al del conjunt de la província de Barcelona que redueix el nombre de persones desocupades en un 0,24%.

Segons dades del Consell Comarcal, el nombre d’aturats segueix augmentant a Tordera. En el darrer mes de Novembre el número d’aturats al municipi ha crescut en 23 persones, i passa de 1.410 a 1.433 aturats. Les dades d’atur segueixen una línia ascendent a Tordera amb 78 persones més a les llistes des del juliol. La taxa d’atur es situa 19,51% el tercer més alt del Maresme, només superat per Pineda i Santa Susanna. 

En relació a l’octubre, l’atur baixa en el sector primari – només en el cas de les dones- i en el grup de persones sense ocupació anterior, tant en dones com en homes. En termes interanuals, l’increment de l’atur es palesa en tots els grans sectors d’activitat. Les seccions del Comerç a l’engròs i al detall, les Activitats administratives i serveis auxiliars, l’Hostaleria i les Indústries manufactureres són les que acumulen més atur en escala descendent i, conjuntament, acumulen 16.674 persones aturades, més de la meitat de l’atur comarcal (55,7%).

En relació al mes passat, l’atur disminueix entre les persones més joves (-5,87%) d’ambdós sexes. Interanualment incrementa en totes les edats i edat i sexe. El gruix de l’atur segueix concentrat en les persones amb edat més avançada (29,05%).

Aquestes dades situen en 29.938 el nombre de persones inscrites com a demandants de feina a les oficines d’ocupació del Maresme i estableixen la taxa d’atur comarcal en el 14,47%, molt per sobre de la provincial (12,88%) i de la mitjana catalana (13,28%).

ÚLTIMES NOTÍCIES