IniciAppReobre el trànsit de trens entre Malgrat de Mar i Blanes. Els...

Reobre el trànsit de trens entre Malgrat de Mar i Blanes. Els usuaris de Tordera ja no hauran de fer el trajecte en autocar.

Aquest matí s’ha restablert el trànsit de trens entre Malgrat de Mar i Blanes. La via portava més de deu mesos tallada, d’ençà que el temporal Gloria va esfondrar el pont sobre el riu Tordera. Des d’aleshores, es prestava servei alternatiu amb autobús.

Amb la reobertura, els viatgers de municipis com Blanes i Tordera ja no hauran de fer el trajecte en autocar, cosa que els feia trigar mitja hora més de mitjana.

Hauran estat gairebé 11 mesos de servei interromput i de calvari per als veïns d’aquesta zona a cavall de l’Alt Maresme i la Selva, agreujat per una pandèmia que encara els ha complicat més els desplaçaments.

De fet, els primers mesos de tall de la línia, encara sense pandèmia, el nombre de viatgers que van agafar els autobusos alternatius ja va baixar respecte als usuaris habituals que feien el trajecte des de Blanes i Tordera. Un dels objectius ara serà redreçar aquesta pèrdua d’usuaris. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda les mancances històriques d’aquesta línia de tren.

alcalde via tren

La nova infraestructura, malgrat que s’ha dissenyat i construït d’urgència, està pensada per aguantar creixements sobtats com el que la Tordera va tenir durant el Gloria, amb cabals que van ser històrics. Els pilars tenen fonaments de 40 metres de profunditat i el pont ha guanyat alçada respecte de l’antic, perquè l’aigua no hi passi per damunt. Es calcula que podria resistir fins a 500 anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES