IniciAppVeïns alerten de fortes olors de marihuana al nucli històric de Tordera

Veïns alerten de fortes olors de marihuana al nucli històric de Tordera

Veïns del nucli històric de Tordera han alertat de la presència de fortes olors de marihuana. Aquesta situació, reincident durant els darrers mesos, ha suposat les queixes de la gent del centre del poble que, alguns d’ells, lamenten haver de “denunciar els seus propis veïns” però es mostren cansats d’aquestes conductes.

Segons afirma l’Ajuntament de Tordera, aquesta qüestió, com la resta de casos de control i denúncia d’estupefaents, és competència dels Mossos d’Esquadra. Tal com explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, el problema es troba en què el cos de mossos no pot actuar fins que té proves que justifiquin un delicte greu. Una situació que, lamenta, se sol allargar massa. Així ho detalla el batlle en declaracions a Ràdio Tordera.

alcalde actuacio marihuana 1

L’alcalde, a més, detalla que molts cops el jutge dona per vista la denúncia i demana conservar la prova fefaent a un magatzem policial. El judici, segons diu, no se sol fer “al cap de 3 anys aproximadament”, quan la prova està “molt deteriorada i té molt menys pes”.  Així doncs, Joan Carles Garcia critica que la justícia espanyola no ho considera “un gran delicte” i demana canviar la normativa.

alcalde actuació marihuana 2

Per la seva banda, el batlle assegura que l’Ajuntament té constància d’aquests casos i que, des de la Policia Local, es proporciona la màxima informació possible al cos competent: els Mossos d’Esquadra, per tal que puguin actuar.

ÚLTIMES NOTÍCIES