IniciAppLa lluita contra l'ocupació il·legal d'habitatges arriba al plenari municipal

La lluita contra l’ocupació il·legal d’habitatges arriba al plenari municipal

El ple de l’ajuntament de Tordera va debatre ahir dues mocions de Ciutadans i PSC per reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l’ocupació il·legal d’habitatges.  Davant la moció de Ciutadans, el PSC en va presentar una esmena a la totalitat. Atesa aquesta circumstància només va tirar endavant una moció, en aquest cas la presentada pel PSC.

La proposta de Cs contempla l’elaboració d’un pla municipal específic que permeti a l’ajuntament de Tordera lluitar de forma més eficaç contra l’ocupació il·legal. En aquest sentit es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles ocupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica. Així mateix, la proposta de Ciutadans per lluitar contra l’ocupació il·legal a Tordera contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l’ocupació i impulsar la creació d’una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d’ocupació. Escoltem la regidora Miriam Rocabruna.

ocupacions Ciutadans

El PSC va presentar una esmena a la totalitat a la moció de Ciutadans i va presentar la pròpia moció. Els socialistes insten al govern de la generalitat i de l’estat a adoptar diverses mesures. Entre elles, una coordinació contra les màfies il·legals; Dotar de més eines als govern municipals per lluitar contra les ocupacions; impulsar un parc accessible d’habitatges o potenciar el nou protocol d’actuació segons s’elimina el termini de 48 hores que fins ara argumentaven molts dels okupes per evitar un desallotjament. El regidor del PSC, Rafa Delgado justificava la pròpia moció per l’enfoc particular que té el seu partit davant aquesta problemàtica. Delgado demana una implicació del sector públic (administracions) i privat (grans tenidors) per acabar amb l’ocupació.

ocupacions PSC

El regidor de la CUP, Oriol Serra denunciava una campanya sense precedents de posar la por al cos, per un interès comercial.

ocupacions CUP

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla deia que cal assegurar un accés a l’habitatge social, una basant que no es trobava en la moció de ciutadans.

ocupacions més

El regidor d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt criticava la moció de ciutadans per generalitzar i criminalitzar les ocupacions. També era crític amb la moció del PSC.

ocupacions ECP

El regidor d’ERC-Gent de Tordera-Jovent Republicà, Jordi Romaguera va demanar l’elaboració d’un pla municipal d’habitatge per abordar la problemàtica.

ocupacions ERC

El regidor de Junts, Josep Llorens recordava que no és un problema local sinó global.

ocupacions Junts

 

ÚLTIMES NOTÍCIES