IniciAppEls sindicats atenen un allau de consultes sobre ERTOs i EROs

Els sindicats atenen un allau de consultes sobre ERTOs i EROs

Els sindicats tenen en marxa un seguit de dispositius per afrontar la situació laboral causada per l’Estat d’alarma nomenat el 14 de març passat. CCOO i UGT han explicat que tenen en funcionament diversos mecanismes, per telèfon i a través de les pàgines web, per assessorar les treballadores i els treballadors davant l’allau d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), i els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que l’aturada econòmica ha causat. També la CNT informa sobre aspectes laborals relacionats amb la crisi del COVID-19 a la seva pàgina web.

Gonzalo Plata és secretari general de CCOO al Maresme, Vallès Oriental i Osona.

CCOO

Els sindicalistes s’han hagut d’acostumar també a noves situacions: treballar des de casa amb mitjans digitals, substituir les freqüents reunions per videoconferències.

Tot i això, les dues organitzacions han mantingut obertes les seves seus, tant territorials com centrals, amb grups reduïts que fan guàrdia per acollir els treballadors que no tenen accés als mitjans informàtics.

CCOO: Canals de consulta

UGT Informació al web

També la CNT informa sobre aspectes laborals relacionats amb la crisi del COVID-19 a la seva pàgina web: https://www.cnt.es

ÚLTIMES NOTÍCIES