IniciAppDiversos torderencs utilitzen les seves impressores 3D per fabricar viseres per als...

Diversos torderencs utilitzen les seves impressores 3D per fabricar viseres per als sanitaris

Diversos Torderencs juntament amb diversos veïns de l’Alt Maresme i la Selva, estan fabricant aquests dies, màscares de protecció facial amb impressores 3D pels Hospitals de Calella i Blanes. Una visera de plàstic destinada a protegir aquells que treballen exposats al coronavirus. El model està imprès en 3D i, tot i que és més senzill que les mascaretes quirúrgiques, se’n poden produir unitats més de pressa. La iniciativa va néixer a través del web coronavirusmakers.org on residents de tot l’estat amb impressores 3D a casa s’han unit per començar a subministrar pantalles de protecció pels sanitaris. En parlava Jose Antonio Pareja als micròfons de Ràdio Tordera.

viseras 1

A l’Alt Maresme i la Selva Marítima són 60 persones les que s’estan coordinant per tal de dissenyar aquestes viseres 3D de forma desinteressada. A Tordera hi ha 5 impressores treballant les 24 hores del dia.

El cost d’aquestes viseres és molt més econòmic que el de les oficials i el seu objectiu és poder fer el màxim de materials protectors per sanitaris i abastir no només a l’Hospital de Calella i Blanes, sinó a altres persones com els professionals de les residències, la Policia Local o treballadors de supermercats. En aquest sentit, avui tenen previst portar entre 10 o 20 viseres al CAP Tordera.

viseras 2

Les viseres les fan amb el material d’impressió que cadascú té a casa i amb el que diverses empreses els estan donant de manera gratuïta perquè puguin continuar fabricant. Pareja fa una crida a les administracions que ajudin en la compra de material, de moment, només l’Ajuntament de Blanes ha confirmat una ajuda i ara estan en contacte amb l’Ajuntament de Tordera.

viseras 3

També demanen a qualsevol persona que tingui una impressora 3D que la posi en marxa per fabricar material i que contacti a la seva web per col·laborar. 

ÚLTIMES NOTÍCIES