IniciAppEl CAP Tordera participarà en la setmana Europea de la Mobilitat

El CAP Tordera participarà en la setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca.

El Centre d’atenció primària (CAP) de Tordera participarà en la setmana de la Mobilitat fomentant entre els seus treballadors que es desplacin al centre d’una manera sostenible. El director del CAP, Leonardo Heredia explica perquè s’han adherit a la iniciativa.

setmana mobilitat 1

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Leonardo Heredia convida a la ciutadania a participar de la setmana, fent desplaçaments de manera sostenible sigui caminant, en bicicleta o compartint cotxe.

setmana mobilitat 2

L’origen de la Setmana de la Mobilitat es remunta al 1999, quan es va celebrar per primer cop el Dia sense Cotxes, anomenat per aquella ocasió “el dia de l’autoreflexió”. Atès el gran èxit de participació, es va decidir estendre el programa d’activitats a tota una setmana. A Catalunya, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va celebrar per primera vegada l’any 2001, mentre que a nivell europeu se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat des del 2002. 

ÚLTIMES NOTÍCIES