IniciNoticiesRegidoriesInstal·lació de nous fanals solars al veïnat de Roca-Rossa

Instal·lació de nous fanals solars al veïnat de Roca-Rossa

Gràcies a la implementació dels Pressupostos Participats que va impulsar l’Ajuntament de Tordera fa un any, segueixen materialitzant-se les necessitats que els ciutadans van demanar. El veïnat de Roca-Rossa, s’han instal·lat 5 nous fanals. Aquestes estan situades en les cruïlles dels carrers i davant el monestir.

Aquests fanals tenen instal·lat un sistema ecològic que permet reduir l’ús i desaprofitament d’energia. Un cop engegats, quan el fanal detecta gent, la potència il·luminadora pujarà per tal de fer visible tot l’espai. Per altra banda, mentre no hi circuli ningú, la il·luminació hi serà present però es reduirà la intensitat facilitant, així, un consum innecessari. Amb això, els fanals  que arriben als 6 metres d’alçada, estalviaran l’energia per fer-ne ús durant els dies de nuvolositat i poca visió. Ho detalla el mateix regidor de l’Ajuntament de Tordera, Carles Aulet.

aulet fanals 1

L’Ajuntament, d’acord amb l’estalvi energètic, ha instal·lat unes bombetes LED en aquests nous fanals solars de Roca-Rossa que,  a més de rebre el subministrament, també capten energia solar. Per això, augmentaran l’estalvi tot i que la il·luminació serà major que els fanals de bombetes convencionals. A més, l’acumulació de l’emmagatzematge de la bateria, segons explica Aulet, té una vida estimada d’entre 6 i 10 anys i pot arribar a permetre’n l’ús continu de fins a tres dies seguits.

Aquest fanal solar és la nova aposta del municipi torderenc que permet una bona il·luminació però que contribueix amb l’estalvi energètic.