IniciNoticiesEntitatsTordera tornarà a celebrar els actes commemoratius de la Diada Nacional el...

Tordera tornarà a celebrar els actes commemoratius de la Diada Nacional el dia 10 de setembre al vespre

Un any més, Tordera celebrarà les activitats en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya el proper 10 de setembre. D’acord amb les entitats coorganitzadores, la Nostra Dansa i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), s’ha establert que els actes tradicionals que es celebraven habitualment a la plaça Lluís Companys es celebrin la nit anterior a la Diada amb un seguit de novetats al programa. El regidor de Cultura, Josep Llorens explica els motius d’avançar els actes de la diada.

diada 1

Les activitats en commemoració de la Diada tindran lloc, per tant, el dia 10 de setembre a la plaça Lluís Companys. A les 20h començarà la l’acte institucional amb la tradicional ofrena floral a Lluís Companys per part de les entitats i institucions locals. Seguidament, l’alcalde farà el parlament en motiu de la Diada i es donarà pas al cant dels Segadors.

Finalitzat l’acte institucional arrencarà una marxa de torxes organitzada per l’ANC Tordera. L’Assemblea vendrà les torxes (2€) a la mateixa plaça Lluís Companys, des de les 19.30h fins a l’inici de la marxa.  La marxa finalitzarà a la plaça de l’Església, davant l’Ajuntament. En aquest punt, els representants de l’ANC faran lectura d’un manifest. En acabat, l’Associació La Nostra Dansa organitzarà una audició de sardanes, amb coca i cava per a tots els assistents. Josep Llorens ressalta el caràcter reivindicatiu de la diada.

diada 2

Les activitats de la diada estan organitzades per L’Ajuntament de Tordera, la Nostra Dansa i l’ Assemblea Nacional Catalana.

ÚLTIMES NOTÍCIES