IniciNoticiesMedi ambientLa Generalitat concedeix una subvenció per la millora de diferents espais naturals...

La Generalitat concedeix una subvenció per la millora de diferents espais naturals de Tordera

Foto: natura-tordera.blogspot.com

La Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció a l’Ajuntament de Tordera pel projecte LIFE i també a la Riera de Vallmanya, ambdues localitzacions situades al municipi.

Per una banda, l’Ajuntament iniciarà una millora a la desembocadura de la Riera de Vallmanya. Recentment, aquest últim tram del riu ha quedat tapat per l’acumulació de sorra, provinent del Riu Tordera, i que tapava la sortida d’aigua. D’aquesta forma, l’obra permetrà un millor funcionament alhora de desembocar l’aigua a la Tordera.

D’altra banda, una part de la subvenció anirà destinada a l’espai de l’illa de Tordera, concretament al projecte LIFE—Medi Ambient de Tordera. Aquest projecte pretén millorar la gestió de l’aqüífer de La Tordera amb la reutilització d’aigües residuals i la recuperació de les zones humides a l’illa de la Tordera, situat al darrera del Parc Prudenci Bertrana. Així, amb aquesta inversió, es recolzarà el manteniment que es fa anualment. A més, doncs, la subvenció permetrà millorar l’espai de passeig amb el canvi de valles, plantació d’arbres o altres actuacions com neteges forestals. Ho explica el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera, Carles Aulet.

aulet projecte life 1

Així, aquestes dues localitzacions s’inclouen al gruix d’espais d’interès de Tordera. Aquí també s’hi pot trobar la nova incorporació de la Ruta de la Tourdera, que segueix el pas del Riu Tordera. La particularitat d’aquesta ruta, segons explica el regidor Aulet, és que moltes de les indicacions d’arreu del recorregut porten a les estacions de tren. D’aquesta forma, aquest passeig també es pot fer a través del servei ferroviari la qual cosa permet que, quan es passa per Tordera, es pugui gaudir de l’espai de la Illa de Tordera. Així ho detalla el regidor Aulet.

aulet projecte life 2

Les obres al projecte LIFE i  la Riera de Vallmanya s’iniciaran durant el transcurs d’aquest mes d’Agost.

ÚLTIMES NOTÍCIES