IniciNoticiesEntitatsEs presenta la CUP Tordera

Es presenta la CUP Tordera

El passat Dissabte 30 de Juny, es va presentar una nova formació política sota el nom de “CUP Tordera”.

A les 17:00h de la tarda, a la Plaça de la Concòrdia, va tenir lloc la presentació de l’assemblea local de la CUP a Tordera en un acte que es va comptar amb l’assistència del secretari nacional de la CUP, Albert Botran, la regidora de la CUP a Argentona, Aina Gómez i el coordinador de la CUP Maresme, David Hernández. Sobre els inicis de la CUP Tordera, el seu portaveu, Marc Francesc Camps assegura que són gent del poble, d’edat molt diversa, que es van trobar mentre es preparaven per fer d’apoderats de la CUP en les eleccions del 21D. Marc Francesc apunta que en aquestes trobaves van coincidir que calia construir una alternativa política a Tordera i una nova manera de fer, tant de govern com d’oposició.

Aquesta ha estat la primera aparició en públic de la formació, que buscava presentar-se i donar a conèixer les cares dels integrants que, de moment, en formen part. Cristina Agell, una de les participants en el nou grup polític, defensava que la creació d’aquest nou partit polític és necessària sobretot per “l’eix nacional”. Agell defensa que l’objectiu de la formació de la CUP a Tordera és “defensar la república des dels municipis”.

CUP agell 1

Segons assegura Cristina Agell, en les eleccions municipals que es celebraran el proper mes de Maig, no s’ha decidit si es presentarà candidatura, o no. És així ja que, tal i com explica Agell, els integrants encara estan “aprenent i agafant rodatge” insistint que tots aquests temes es decidiran de forma assembleària.

Així mateix, des de la formació es defensa que, malgrat que encara no tenen cap programa polític, sí que han integrat quatre pilars fonamentals de defensa que són: la independència, el socialisme, el feminisme i l’ecologia.

CUP agell 2

En aquest acte hi va participar l’actual regidora d’Argentona, Aina Gómez, que defensava l’entusiasme de la joventut i la bona sintonia que transmet a la resta de la població, transformant les polítiques municipals.

CUP aina gomez

Els integrants de la CUP van acabar  fent una crida a formar-ne part. L’acte va finalitzar amb un refrigeri pels assistents.