IniciNoticiesSocietatS'hissa la Bandera LGTBI a Tordera

S’hissa la Bandera LGTBI a Tordera

L’Associació LGTBI (Lesbianes, Gays, Bisexuals, persones Transgénere i Intersexuals) del Maresme i la Selva van organitzar, aquest passat dissabte 30 de Juny, un acte d’hissada de bandera LGTBI al parc d’en Patufet de Tordera.

L’activitat s’emmarca en el Dia Internacional de l’Orgull LGBT, també conegut com a dia de l’orgull gai o simplement orgull gai (en anglès, gay pride) és una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. L’Ajuntament de Tordera, un cop més, mostra i fa explícit el convenciment que treballar per a la igualtat significa tenir com horitzó un escenari on les diferències per orientació afectiva i sexual, d’identitat de gènere i expressió de gènere són respectades, i mostra a entendre la lgtbifòbia com un problema social que ens interpel·la a tots i totes.

Tot i que fa temps que l’Ajuntament de Tordera ja va aprovar diferents mocions respecte aquest tema, aquesta setmana s’ha decorat diferents bancs del Parc del Patufet amb els colors de la bandera representativa del col·lectiu LGTBI. En l’acte d’aquest passat dissabte que arrencava a les 19:00h de la tarda, es van dur a terme diferents parlaments a càrrec d’algunes formacions polítiques i del representant del col·lectiu LGTBI del Maresme, Juanje Martín. Ell mateix destacava el bon funcionament d’aquest acte i el poder representatiu que té, remarcant l’ambient festiu que s’hi va viure.

lgtbi juanje martin

Posteriorment als diferents parlaments, es va aixecar la primera bandera del màstil col·locat per l’Ajuntament de Tordera. En aquesta celebració, doncs, es va hissar la bandera de “l’arc de Sant Martí” representativa del col·lectiu. Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, explicava el significat d’aquest alçament.

lgtbi alcalde 1

D’aquesta forma, tal i com especificava l’alcalde, l’Ajuntament de Tordera s’encarregarà de reivindicar, a través de les banderes, els diferents dies internacionals amb la utilització d’aquest màstil situat al Parc del Patufet, al costat de les lletres que indiquen l’entrada al municipi de Tordera. Joan Carles Garcia, fa una valoració de l’acte i explica els diferents moviments que s’han dut a terme, des del govern, al municipi torderenc.

lgtbi alcalde 2

Després de la hissada de bandera, l’acte va finalitzar amb l’espectacle dels Diables de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES