IniciNoticiesMedi ambientAquest divendres arriba la "Bat Night" a Tordera, la Nit dels Ratpenats!

Aquest divendres arriba la “Bat Night” a Tordera, la Nit dels Ratpenats!

Els ratpenats cada cop són menys desconeguts. Molta gent ja sap que aquests mamífers voladors mengen tones d’insectes. Aquest canvi de percepció és degut a molts anys de difusió i sensibilització, sobretot gràcies a La Nit dels ratpenats.

Des de fa 14 anys desenes de municipis de Catalunya dediquen unes hores d’una nit d’estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los. Aquest 2018 a Tordera s’organitza també la Bat Night!

Serà aquest divendres, 29 de juny amb una xerrada a les 19:30 a la biblioteca; Seguidament sopar a la fresca al Parc Inditex a les 20:30h on cal portar cadascú el menjar. Finalment, passejada a partir de les 21:30h on es recomana portar roba i calçat còmode.

Cal recordar, que l’àrea de Medi Ambient ha instal·lat aquesta primavera a Tordera caixes nius per al control i reproducció dels ratpenats. En una nova mesura de control biològic de plagues i insectes, tal com s’ha fet en la lluita contra la processionària del pi, amb la col·laboració de l’institut Lluís Companys i el museu de les Ciències Naturals de Granollers, els alumnes i els tècnics van instal·lar fa unes setmanes diverses caixes nius a la zona dels parcs de Fibracolor. El professor de l’Institut, Joan Carles Barrera explica com són aquestes caixes niu de ratpenats.

niu ratpenat

Les inscripcions per la Nit dels Ratpenats és gratuïta i les places són limitades. Cal emplenar el formulari que trobareu a www.tordera.cat. Els menors han d’anar acompanyats dels seus pares i/o tutors.