IniciNoticiesMedi ambientEls boscos d'alzines i pinedes del Maresme es transformaran en 30 anys...

Els boscos d’alzines i pinedes del Maresme es transformaran en 30 anys en matollars

boscos maresmeEls boscos espessos del Maresme han començat a ser història. El canvi climàtic i la manca de gestió forestal apunten un escenari, a 30 anys vista, d’una dràstica reducció de les pinedes i les alzines a favor de zones boscoses esclarides i de matollars. Segons apunten els experts, al 2050, el paisatge forestal del Maresme serà similar al de la zona d’Estepona

El paisatge actual del Maresme es transformarà en matollars i boscos esclarissats més adaptats a les futures condicions ambientals. Cal tenir en compte, que pel període 2011-2040 es preveu un increment de temperatura d’entre 0,4 i 1,6º i una disminució de la pluviometria de fins el 12% Ho explica en una entrevista a Ràdio Calella Televisió, l’enginyer de forest Oriol Bassa.

boscos 1

Aquest canvi climàtic, incrementa el risc d’incendis forestals, el risc d’inundacions i la presència de plagues tropicals que fins ara, al Maresme, no teníem.

boscos 2

Per aquest estudi s’ha agafat de referència la zona de la riera d’Argentona, tot i que es pot extrapolar a tot el Maresme.

boscos 3

Tot aquest procés d’impacte del canvi climàtic als boscos del Maresme, es podria mitigar amb l’aplicació de gestió forestal per adaptar-los a les futures condicions ambientals.

ÚLTIMES NOTÍCIES