IniciNoticiesSocietatEl Síndic de Greuges va fer 54 actuacions a Tordera durant el...

El Síndic de Greuges va fer 54 actuacions a Tordera durant el 2017

sindic greugesL’oficina del Síndic de greuges ha fet públic el document de resum de les actuacions dutes a terme durant l’any 2017 al conjunt de Catalunya i sectoritzada per comarques i municipis. En el cas del Maresme, l’any passat es van iniciar un total de 1.350 actuacions, amb 856 queixes i 494 consultes.

En el cas concret de Tordera de les 54 actuacions iniciades, 30 han estat queixes i 24 consultes, adreçades al Síndic ja sigui per correu electrònic, telèfon o per escrit.

Per àrees temàtiques en el conjunt de la comarca del Maresme la majoria de les actuacions són consultes i queixes relacionades amb les administracions públiques i tributs (364), seguides de les referides a polítiques socials com ara educació, salut, serveis socials i infància i adolescència (331), de les vinculades a polítiques territorials com medi ambient i urbanisme (338), dels temes de consum (232), i en l’àmbit de seguretat ciutadana i justícia (39). No es va fer cap actuació d’ofici, quelcom que sí que va succeir en d’altres comarques.

El síndic de greuges, Rafel Ribó diu que les administracions han de prioritzar les polítiques socials.

sindic

El Síndic de Greuges alerta en l’Informe al Parlament 2017 de l’impacte que està tenint una “aplicació desmesurada” de l’article 155 en polítiques socials i de la “regressió de drets” civils i polítics a Catalunya relacionada amb el procés.

El document també tracta els atemptats de Barcelona i Cambrils i exigeix l’accés de ple dret dels Mossos d’Esquadra als organismes estatals i internacionals de coordinació policial. Ribó troba “inaudit” que encara no s’hagi produït cap compareixença al Congrés dels Diputats ni al Parlament per explicar aquests fets.

El nombre d’actuacions l’any passat va superar les 19.000.

ÚLTIMES NOTÍCIES