IniciNoticiesSocietatRècord de donacions en el recompte final del Gran Recapte 2017

Rècord de donacions en el recompte final del Gran Recapte 2017

cartell gran recapteEl Gran Recapte, que es va celebrar els dies 1 i 2 de desembre, ha finalitzat el recompte final amb una xifra rècord de donacions d’aliments en el conjunt de Catalunya: 4,65 milions de quilos. Es tracta de la xifra més gran assolida per la campanya solidària des que es va posar en marxa l’any 2009.

La iniciativa, que promou el Banc dels Aliments, va aconseguir augmentar un 7% les donacions respecte el 2016. L’organització també destaca que els aliments recollits en la novena edició del Gran Recapte tenen major nivell nutritiu.

Els dos dies de Gran Recapte a Tordera van acabar amb la recollida de més de 7 tones d’aliments. Es van recollir oli, llet, lleguts cuits i conserves de peix i de carn. Tots els aliments que s’han donat a Tordera es quedaran al poble.

De la mateixa manera, les comarques de Barcelona també es van bolcar completament en l’acció solidària. Aquest 2017 es van recollir 3.348.000 quilos de menjar gràcies a l’ajuda de gairebé 20.000 persones voluntàries.

Per altra banda, el Banc dels Aliments ha remarcat la contribució de les cadenes de distribució en qüestions logístiques, ja que van cedir espais de recollida i per a l’emmagatzematge als mateixos supermercats. A Tordera van participar-hi les empreses Bon Preu, Dia, Mercadona i Consum.

A Tordera, el Gran Recapte d’Aliments es va dur a terme gràcies a la col·laboració de l’associació de Voluntariat i la Comunitat El Rusc. També van participar-hi un gran nombre de voluntaris de Tordera.