IniciNoticiesPolíticaEl Sí s'imposa en el referèndum a Tordera amb 4.409 vots

El Sí s’imposa en el referèndum a Tordera amb 4.409 vots

1OEl Sí ha guanyat clarament amb 4.409 vots. Molt per darrere ha quedat el No amb 295 vots, 42 en blanc i 33 nuls. Tordera tancava una jornada electoral històrica amb una participació del 40,53%. Una jornada carregada de simbolisme que es va viure amb tensió en alguns moments per els rumors que apuntaven l’arribada de la Guàrdia Civil. De fet, la Guàrdia Civil va entrar a Tordera, sobre dos quarts de 5 de la tarda, però no va parar en el poble i va continuar la seva marxa direcció a la carretera d’Hostalric. Una vintena de furgonetes de la Guàrdia Civil que circulaven per la N-II van entrar a Tordera per el Camí Ral, travessant el municipi fins desviar-se direcció AP-7 o Hostalric. A Tordera, la jornada va ser molt reivindicativa i cívica. Una Hora abans del tancament es va decidir cloure els col·legis electorals de l’IES Lluís Companys i Serra de Miralles i traslladar la votació a l’escola La Roureda i Pavello Poliesportiu dels Països Catalans. A les 20:00h, hora de tancament, es va fer un nou canvi, i l’operatiu electoral es va concentrar només al Pavelló on es va efectuar el recompte. El tancament de la jornada electoral es va convertir en tota una festa, amb càntics i crits d’”Independència” i és que centenars de persones es van concentrar a les portes del Pavelló dels Països Catalans a l’espera que es donessin a conèixer els resultats finals de les votacions. Uns resultats que es van demorar més de 3 hores, fins que sobre un quart de 12 de la matinada, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va sortir davant la multitud que l’esperava i va anunciar el resultat final.

alcalde resultat 1O

Les primeres hores abans de l’obertura de col·legis es van viure amb total normalitat i, de fet, agents dels Mossos d’Esquadra es van personar per aixecar acte en els quatre espais on es podia exercir el dret a vot. Una arribada del cos de seguretat que es va rebre amb aplaudiments per part de totes les persones que es trobaven davant dels col·legis. A les nou del matí es van constituir les meses electorals, però, el sistema informàtic va fallar durant tota la jornada. En algunes meses es va optar per un sistema de votació manual. Centenars de veïns i veïnes del poble van omplir durant tot el dia els col·legis electorals. L’equip de ràdio tordera va parlar amb molts d’ells i així ens valoraven la jornada.

Ciutadans 1O

Consultats per aquesta emissora, els representants polítics locals també van valorar la jornada. Tots van coincidir amb la desproporció de l’actuació policial i la  incertesa del moment. Escoltem Rafa Delgado del PSC, Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de SOM Tordera, Jordi Romaguera d’ERC+Gent de Tordera i Josep Llorens del PDeCAT.

politics balanc 1O

Recordem que durant el cap de setmana molts torderencs i torderenques s’havien concentrat a l’interior dels quatre col·legis electorals per evitar que fossin precintats.