IniciNoticiesCulturaTordera celebrarà els actes commemoratius de la Diada Nacional el dia 10...

Tordera celebrarà els actes commemoratius de la Diada Nacional el dia 10 de setembre al vespre

cartell acte diadaTordera celebrarà les activitats en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya el proper 10 de setembre. D’acord amb les entitats coorganitzadores, la Nostra Dansa i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), s’ha establert que els actes tradicionals que es celebraven habitualment a la plaça Lluís Companys es celebrin la nit anterior a la Diada amb un seguit de novetats al programa. El regidor de Cultura, Josep Llorens explica els motius del canvi de data.

diada 1

Les activitats en commemoració de la Diada tindran lloc, per tant, el dia 10 de setembre a la plaça LLuís Companys. A les 20:00h començarà la l’acte institucional amb la tradicional ofrena floral a LLuís Companys per part de les entitats i institucions locals. Seguidament, l’alcalde farà el parlament en motiu de la Diada i es donarà pas al cant dels Segadors. Finalitzat l’acte institucional arrencarà una marxa de torxes organitzada per l’ANC-Tordera. L’Assemblea vendrà les torxes (2€) a la mateixa plaça Lluís Companys, des de les 19:30h fins a l’inici de la marxa.  La marxa sortirà de la plaça Lluís Companys i passarà pels carrers Amadeu Vives, Santa LLúcia, Espases, Sant Ramon, Ciutadans, Sant Bartomeu, Faura, Puigvert (darrera Església), Plaça Concòrdia, Ferrers per finalitzar a la plaça de l’Església, davant l’Ajuntament. En aquest punt, els representants de l’ANC faran lectura d’un manifest i presentaran la campanya local del “Sí” al referèndum. En acabat, l’Associació La Nostra Dansa organitzarà una audició de sardanes amb la Cobla Principal de Banyoles, amb coca i cava per a tots els assistents. Josep Llorens augura un mes intens entre la diada i el referèndum de l’1 d’octubre.

diada 2

La territorial de l’ANC a Tordera facilitarà sis autocars per assistir a la mobilització de l’11 de setembre que estan organitzant l’Assemblea Nacional Catalan (ANC) i Òmnium Cultural. Després de la descentralització de les marxes l’any passat, enguany la manifestació de la Diada torna a concentrar-se a Barcelona sota el lema “El canvi ets tu”.

En aquest cas, la concentració es farà al centre de l’Eixample, a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer Aragó, i tindrà forma de “suma” (+). Tordera estarà situat al tram 301 de la creu. el coordinador de l’ ANC a Tordera, Àngel Vallicrosa demana la participació de tots els demòcrates de cara al referèndum de l’1 d’Octubre.

demana la participació de tots els demòcrates de cara al referèndum de l’1 d’Octubre.

Angel tiquets bus 3

Per altra banda, les inscripcions per la mobilització de l’11 de setembre ja estan obertes a través del web https://si.assemblea.cat/.

ÚLTIMES NOTÍCIES