IniciNoticiesCulturaTordera serà present a la setmana d’activitats pel 50è premi Bertrana

Tordera serà present a la setmana d’activitats pel 50è premi Bertrana

premis-gironaLa Fundació Prudenci Bertrana celebrarà l’Any Bertrana i la 50a edició del premi Prudenci Bertrana de novel·la amb una setmana d’actes commemoratius dedicats a Prudenci i Aurora Bertrana –un documental i un espectacle–, que es portaran a terme entre el 14 i el 21 de setembre, dia en què tindrà lloc a l’Auditori de Girona l’acte de lliurament dels Premis Literaris de Girona. En aquest acte, presentat per l’escriptor i periodista Martí Gironell, han estat convidats a participar-hi els últims 10 guanyadors del premi Bertrana –els anteriors van ser convocats en la 40a edició– i hi haurà una actuació del guitarrista Toti Soler i la cantant Gemma Humet, que reinterpretaran alguns clàssics de la Nova Cançó. Ho explica el president de la Fundació Prudenci Bertrana, Joan Domènech.

Joan Domenech 1

La fundació regalarà als assistents un opuscle amb textos de Prudenci i Aurora Bertrana, centrats en els paisatges gironins. La setmana dels Bertrana s’obrirà el dijous 14 de setembre amb la projecció a la Casa de Cultura del documental Bertrana, ànima d’impenitent, produït per l’Ajuntament de Tordera, on intervenen el president de la Generalitat Carles Puigdemont, el torderenc Xavier Sanjuan, Oriol posanti i l’ alcalde de Tordera Joan Carles Garcia entre d’altres.  El dimarts 19 s’ha programat a l’Auditori, amb entrada gratuïta, l’espectacle literari i musical Més Bertrana, més!, un recorregut per la vida i l’obra de Prudenci i Aurora Bertrana, amb música de la seva època –inclosa una sardana poc coneguda de Tomàs Sobrequés– interpretada per la Cobla Ciutat de Girona, amb el pianista Joan Torras i l’actriu Anna Farriol. L’espectacle es va estrenar a Tordera el passat mes de gener i cal destacar que és amb el guió de Xavi Sanjuan (director serveis personals ajuntament de tordera) i producció audiovisual de Mª José Aldana. Joan Domènech és president de la fundació Bertrana.

Joan Domenech 2

A més, el 15 de setembre tindrà lloc la Nit de Poetes de Girona, que cada any convida el guanyador de l’últim premi Miquel de Palol.

ÚLTIMES NOTÍCIES