IniciNoticiesSocietatLa Serralada Litoral i el Montnegre, punts amb més salvaments dels Bombers

La Serralada Litoral i el Montnegre, punts amb més salvaments dels Bombers

Bombers rescatLa Serralada Litoral i el Montnegre-Corredor són els punts de muntanya de la comarca del Maresme on es produeixen més salvaments dels Bombers en el medi natural. Fins el mes de juliol, els equips de rescat han comptabilitzat 24 actuacions: 10 d’elles s’han produït a la muntanya, tot i que a l’estiu també se’n produeixen al medi marítim. De fet, a la Costa Maresmenca, els Bombers han hagut d’efectuar 7 rescats fins el moment. A més, també han comptabilitzat 7 recerques de persones perdudes o desorientades als boscos de la comarca. El cap del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE), Guillem Amorós, assegura que cal preparar bé les sortides que es realitzin a l’exterior i, sobretot, tenir cura a l’hora de fer-les.

amoros 1

El fet que la nostra comarca compti amb un entorn de mar i muntanya permet realitzar moltes activitats en medis naturals diversos. Una virtut que ha fet augmentar la quantitat de persones que gaudeix de la natura. Segons Amorós, el perfil de gent que fa activitats a la muntanya ja no és només d’experts. És cert, diu Amorós, que el nombre de rescat s’han gairebé duplicat en els últims quatre anys, tot i que també cal tenir en compte que, com apunta el cap dels GRAE, cada vegada es realitzen més activitats. Segons Amorós, el fet d’estar prop de la ciutat fa que ciclistes i excursionistes es confiïn, però el problema és que la Serralada Litoral i el Montnegre tenen punts de bosc profunds que poden donar lloc a desorientació.

amoros 2

Per evitar que augmentin les recerques i salvaments, el cap dels GRAE assegura que cal realitzar activitats de muntanya i lleure que s’adeqüin al punt de vista tècnic i físic dels participants. A més, cal tenir en compte la meteorologia, portar menjar i beguda, i anotar els punts de recorregut pels que caldrà passar. Per acabar, Amorós ha destacat que abans d’arribar al punt d’interès, cal donar importància a les 4 P: Planificació, Preparació, Previsió i Precaució.

ÚLTIMES NOTÍCIES