IniciNoticiesSocietatTordera registra una població estacional de 512 persones diàries

Tordera registra una població estacional de 512 persones diàries

poblacio estacionalL’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha publicat l’anàlisi de les dades de població estacional a la comarca. L’informe, basat en les xifres de 2015 de l’Institut d’Estadística de Catalunya, reflecteix que Tordera té una població estacional de 512 persones diàries. El nostre municipi és un del 7 de la comarca que registren una població estacional positiva.

L’índex mesura el nombre de persones que resideixen a les poblacions, però també aquells que hi treballen, estudien o passen algun període de temps durant el dia. Això doncs és una eina que permet avaluar les càrregues reals de població que se suporta.

Santa Susanna, amb 5.425 persones al dia, va ser la població que va encapçalar la llista de municipis maresmencs amb una població estacional més alta. Calella (5.323 persones), Malgrat de Mar (3.441) i Pineda de Mar (2.373) la segueixen. A més distància es troben Sant Pol de Mar (739) i Cabrera (508).

Per contra, n’hi ha deu poblacions que són emissores de d’habitants. Hi destaca la ciutat de Mataró, amb una població estacional negativa de 4.648 persones per dia.

El saldo global a la comarca és positiu. El Maresme es manté com a territori receptor de població estacional, principalment pel turisme i les segones residències, amb gairebé un 45% més respecte a l’any passat.