IniciNoticiesCulturaEs presenten les obres de conservació del Monestir de Roca-Rossa

Es presenten les obres de conservació del Monestir de Roca-Rossa

inauguracio roca rossaAquest passat dissabte l’Associació de Veïns de Roca-Rossa, el Cercle d’Història de Tordera i l’Ajuntament de Tordera van presentar al públic el resultat de les obres de conservació del Monestir de Roca-Rossa. Unes tasques que buscaven protegir l’interior de l’ermita i reforçar la seva estructura.

En la inauguració es van poder veure la construcció dels marcs d’acer i el massissat dels forats a les parets i a la coberta per donar estabilitat a les obertures de l’ermita. Així mateix, s’ha col·locat una llosa bovejada a la coberta en substitució de la part que havia caigut. Igualment, s’han realitat tasques d’impermeabilització amb pintura a la coberta per tal de protegir l’ermita de les filtracions d’aigua i d’adequació del paviment interior i s’han esborrat algunes pintades que hi havia a les parets. Així doncs, després d’aquestes obres d’adequació i tancament, s’evita que qualsevol persona pugui accedir-hi a l’interior de l’ermita i fer-ne un mal us. Així ens ho detallava el Regidor de Cultura, Josep Llorens.

llorens rocarossa 2

Desenes de veïns de Tordera es va apropar a l’acte d’estrena, que va estar amenitzat amb una actuació de música en directe.  També hi van participar personalitats de l’Associació de Veïns de Roca-Rossa, el Cercle d’Història de Tordera i l’Ajuntament de Tordera que han fet possible les tasques de conservació.

Per altra banda, el Regidor de Cultura va avançar a Ràdio Tordera que el consistori no descarta fer-hi noves actuacions en els propers anys. Així mateix, va dir que estan treballant per aconseguir remodelar alguna part de monestir i adequar-hi els voltats. Amb tot, va assegurar que es tractaria d’un projecte a llarg termini i ha destacat la dificultat legal per fer restauracions al monestir.

llorens rocarossa 3

El Monestir de Santa Maria de Roca-Rossa és un important element històric de Tordera. La construcció data del segle XII.

ÚLTIMES NOTÍCIES