IniciNoticiesMedi ambientEl mosquit tigre criarà "massivament" si hi ha un estiu calorós

El mosquit tigre criarà “massivament” si hi ha un estiu calorós

mosquit-tigreEl mosquit tigre criarà de manera massiva aquest estiu, si les condicions meteorològiques no canvien. És l’alerta que llencen els experts, que demanen la màxima col·laboració per frenar aquesta plaga, que cria sobretot en jardins particulars, i diuen els experts que molts ciutadans no estan fent els deures.

Recorden que cal buidar safarejos d’aigua, treure els plats de sota el test de les flors i no guardar galledes plenes d’aigua. Fa anys que ho avisen, però molta gent encara no col·labora.

Tot aquest clima i si fa l’estiu calorós que es preveu, el mosquit tigre criarà aquest estiu “de manera massiva”, segons alerta Eduard Marquès, cap del Servei de Control de Mosquits.

mosquit

L’arribada del bon temps significa l’inici de la campanya de control del mosquit tigre, un any on s’extrema la precaució per evitar la possible transmissió de malalties com el Zika, i s’activa la plataforma Mosquito Alert.

El projecte Mosquito Alert és una plataforma de ciència ciutadana per detectar l’expansió del mosquit tigre i del mosquit de la febre groga. Cal esmentar que aquestes dues espècies poden transmetre malalties globals com el dengue, el Chikungunya o el Zika.

D’aquesta manera, amb aquest projecte, els ciutadans poden ajudar a investigar, seguir i controlar aquestes espècies, per tal de conèixer la seva geolocalització i nous llocs de cria. A través de l’app Mosquito Alert, quan es detecti la presència del mosquit tigre, qualsevol ciutadà pot enviar una fotografia i, una vegada verificada, passa a formar part del control de la població d’aquesta espècie per fer-ne un seguiment. A més, també es crea un mapa interactiu per visualitzar la presència d’aquest insecte i poder alertar les zones territorials específiques. 

ÚLTIMES NOTÍCIES