IniciNoticiesSocietatManchester intenta tornar a la normalitat una setmana després de l’atemptat terrorista....

Manchester intenta tornar a la normalitat una setmana després de l’atemptat terrorista. La infermera torderenca Txell Planas, que viu a la ciutat anglesa, ho ha explicat a Ràdio Tordera

txell planasAquesta nit farà una setmana de l’atemptat terrorista a Manchester, al final del concert d’Ariana Grande, que va deixar 22 morts i més d’un centenar de ferits. Entre aquests hi ha molts joves i adolescents, públic majoritari de la cantant nord-americana, però també gent adulta, que acompanyaven aquests nois i noies al concert o els esperaven a la sortida del recinte del Manchester Arena.

La Txell Planas és una infermera torderenca que viu a la ciutat anglesa des de fa uns quants anys. Treballa a quiròfan i, aquest cap de setmana, els serveis informatius hem pogut parlat amb ella per saber com va viure el dia de l’atemptat. 

txell planas 5

Planas comenta quin és l’ambient a la ciutat de Manchester, una setmana després de l’atac suïcida.

txell planas 6

L’atemptat va tenir lloc pels volts de dos quarts d’11 de la nit del passat dilluns. De seguida, els veïns de la ciutat es van bolcar amb els afectats, oferint ajuda i obrint les portes de casa seva a aquells que no tinguessin lloc per passar la nit. Txell Planas detalla que s’han engegat diverses iniciatives per ajudar els afectats.

txell planas 7

La torderenca explica quines són les previsions de feina a partir d’ara, una setmana després de l’atemptat.

txell planas 8

L’atemptat al Manchester Arena va ser reivindicat, l’endemà, pel grup terrorista Estat Islàmic. Més de 1.000 agents de la policia britànica estan treballant en la investigació, que té com a prioritat esbrinar amb quins suports comptava el terrorista suïcida per dur a terme l’atac. Per ara se sap que formava part d’una xarxa i que no va actuar sol. Hi ha onze detinguts i el Regne Unit ja ha rebaixat un escaló el nivell d’alerta terrorista.

ÚLTIMES NOTÍCIES