IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament es compromet a assegurar un salari mínim de 1.000 euros a...

L’Ajuntament es compromet a assegurar un salari mínim de 1.000 euros a tots els treballadors municipals

ple ordinari maigEl ple municipal celebrat ahir al vespre va aprovar –amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP que es va abstenir- una moció perquè l’Ajuntament adopti el salari mínim de mil euros. En concret, la proposta presentada per Som Tordera i PSC especifica que no siguin mai inferiors als 1.071,43€ i 14 pagues. Concretament, el consistori es compromet a “avançar cap a l’objectiu d’assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferior als 1.000 euros mensuals durant aquest mandat”.

Així mateix, el text també acorda “estudiar i si s’escau adoptar les mesures normatives que incentivin les empreses subcontractades o receptores de recursos municipals a adoptar el salari mínim de 1.000€ entre el seu personal contractat, sempre que sigui compatible amb altres mesures socials”. Salvador Giralt és regidor de Som Tordera Entesa.

salari som

El regidor del PSC, Rafa Delgado assegura que l’aplicació d’aquest salari mínim significaria una millora per a tota la comunitat.

salari psc

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin diferia sobre la implicació del sector privat en aquest acord.

salari pp

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavi Pla creu que la proposta afavoreix a un repartiment més just de la riquesa.

salari erc

El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu es mostra d’acord amb la proposta. Segons el regidor la gran majoria de convenis del consistori ja assoleixen aquest salari mínim.

salari PDECAT

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro va lamentar que la proposta pot suposar un greuge per algunes empreses privades.

salari villaro

D’aquesta manera, l’Ajuntament se suma a la campanya ciutadana Anem a Mil per proposar que el Salari Mínim Interprofessional (SIM) a Catalunya arribi als 1.000 euros Actualment el Salari mínim està fixat en 655 euros, una quantitat econòmica que la moció considera “insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure a Tordera i a la resta de ciutats catalanes”.